Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση Greenpeace και ΕΕΔΑ για την κλιματική κρίση στο Goethe Institut Athen

Γενικό πλάνο του κοινού και του πάνελ στην εκδήλωση ΕΕΔΑ και Greenpeace στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στο Goethe Institut Athen η εκδήλωση που συν-διοργάνωσαν το ελληνικό γραφείο της Greenpeace και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με θέμα Κλιματικό Κίνημα, Ευάλωτες Ομάδες και Ανθρώπινα Δικαιώματα και προσκεκλημένες τις KlimaSeniorinnen μια δυναμική ομάδα ακτιβιστριών από την Ελβετία που έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Στην εκδήλωση εκτός από τις ΚlimaSeniorinnen Rosmarie Wydler-Wälti και Jutta Steiner, μίλησαν η Μαρία Γαβουνέλη (Πρόεδρος της ΕΕΔΑ και Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ), ο Νίκος Χαραλαμπίδης (Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace), η Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου (Δρ Κοινωνιολογίας - Ερευνήτρια, πρ.Πρόεδρος της Age Platform Europe και Μέλος του Δ.Σ. της "50και Ελλάς") και η Ιωάννα Μάρκου (Συν-ιδρύτρια της Ενωσης Γυναικών άνω των 40-“Α40s”). Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, Οντίν Λιναρδάτου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση που ακολούθησε με τους ομιλητές, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Greenpeace και της ΕΕΔΑ.

Το βίντεο της εκδήλωσης (© Nicoletta Zarifi/ Greenpeace): 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ το δελτίο τύπου της ΕΕΔΑ και της Greenpeace για τις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν στο πλαίσιο της επίσκεψης των Klimaseniorinnen στην Αθήνα.

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.