Παρουσίαση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στη νέα πλατφόρμα του ENNHRI για τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Παρουσίαση του Δικτύου για την Καταγραφή Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας από τη Ρωξάνη Φράγκου, Συντονίστρια του επιστημονικού προσωπικού της ΕΕΔΑ και τη Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου, Βοηθό Συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Η παρουσίαση του Δικτύου φιλοξενείται ως καλή πρακτική στη νέα πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Θεσμών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ENNHRI) για τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

To Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (ΥΑ), και τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων της ΚτΠ.

Σήμερα συμμετέχουν 52 φορείς που παρέχουν νομικές, ιατρικές, κοινωνικές ή άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες και έρχονται σε επαφή με θύματα ρατσιστικής βίας, καθώς και ο Συνήγορος του Πολίτη και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, ως παρατηρητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο εδώ

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.