Η ΕΕΔΑ σε ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών για την προστασία των θυμάτων εγκλημάτων από σοβαρές εκφράσεις διακρίσεων

Ο Ειδικός Επιστήμονας της ΕΕΔΑ, ΔΝ Χρήστος Τσεβάς συμμετείχε σε ημερίδα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στις 19 Μαΐου 2025 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Η προστασία των θυμάτων εγκλημάτων από σοβαρές εκφράσεις διακρίσεων (ρατσισμός, ξενοφοβία, θρησκευτική μισαλλοδοξία, αναπηρία, γενετήσιος προσανατολισμός, ταυτότητα - έκφραση - χαρακτηριστικά του φύλου ) στις χώρες της Ε.Ε.».
Η εισήγηση είχε τον τίτλο: «Θρησκευτική Μισαλλοδοξία και Προστασία των Θυμάτων Εγκλημάτων Μίσους: Η Ευρωπαϊκή και η Εθνική Προσέγγιση» και αναπτύχθηκε το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη μέσω του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR), ο ρόλος των εθνικών θεσμών δικαιωμάτων του ανθρώπου και ειδικά της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, ενώ αναφορά έγινε και στο Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.
Η ημερίδα διοργανώθηκε για 58 σπουδαστές της Κατεύθυνσης Πολιτικής-Ποινικής Δικαιοσύνης ΕΣΔι. Στο ακροατήριο συμμετείχαν και 23 σπουδαστές από ευρωπαϊκές σχολές δικαστικών λειτουργών στο πλαίσιο του προγράμματος AIAKOS Exchange Programme.