Η ΕΕΔΑ για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Η διεθνής αναγνώριση της προστασίας του περιβάλλοντος ως ανθρώπινου δικαιώματος διευρύνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και αποτυπώνεται πλέον και στην νομολογία διεθνών και εθνικών δικαστηρίων και λοιπών δικαιοδοτικών οργάνων - πέραν των κειμένων διεθνούς και εθνικού δικαίου καθώς και των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Κινούμενο στην ίδια κατεύθυνση,  το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαθέτει Ειδικό Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Περιβάλλον ενώ η Γενική Συνέλευση προετοιμάζει ένα 'Σύμφωνο για το Περιβάλλον' ως ένδειξη πολιτικής δέσμευσης στο υψηλότατο επίπεδο.

Η ΕΕΔΑ αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος ως δικαιώματος του ανθρώπου, ιδιαίτερα στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία, επιδιώκει την συστηματική επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας, προκειμένου να ενημερώνεται για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες τους και να τις αξιοποιεί θετικά στο πλαίσιο της αποστολής της και του συμβουλευτικού προς την Πολιτεία ρόλου της. Αλλωστε με το νέο της νομοθετικό πλαίσιο και για πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της, η Εθνική Επιτροπή υποδέχεται με χαρά στη σύνθεσή της και μέλος οριζόμενο από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 17.00-19.00, η ΕΕΔΑ σας προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

«Το δικαίωμα στο περιβάλλον»

με ομιλήτριες την κ. Μαρία Γαβουνέλη, Αν.Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο της ΕΕΔΑ και την κ. Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.