Η Πρόεδρος της ΕΕΔΑ Μ.Γαβουνέλη στην εκδήλωση του ΣΥΔ για τη Διεθνή Ημέρα Τράνς Μνήμης

Αφίσα του ΣΥΔ για τη Διεθνή Ημέρα Τράνς Μνήμης 2021 (φλόγα σε μαύρο φόντο)
Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 18.00, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Τράνς Μνήμης (20 Νοεμβρίου). Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Μαρία Γαβουνέλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Σεξουαλικού Προσανατολισμού & Ταυτότητας Φύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του ΣΥΔ στο Facebook.
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Διεθνής Ημέρα Τράνς Μνήμης είναι ημέρα μνήμης για όσα τρανς πρόσωπα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, καθώς και μία ημέρα αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς πρόσωπα στην καθημερινότητά τους. Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του ΣΥΔ "Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κάτω από το πέπλο της τεράστιας απώλειας της Προέδρου μας Μαρίνας Γαλανού. Μίας γυναίκας που στάθηκε φύλακας άγγελος όσων ανθρώπων που για οποιονδήποτε λόγο βρέθηκαν στο περιθώριο, που απειλούνταν η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, η ίδια τους η υπόστασή".
 
 

Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Μαρίας Γαβουνέλη, στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης. Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο: Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης - YouTube

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.