Δελτίο Τύπου: 1η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της νέας θητείας της ΕΕΔΑ - Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων της Εθνικής Επιτροπής

Φωτογραφίες Προέδρου και Αντιπροέδρων ΕΕΔΑ

Δελτίο Τύπου: 1η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της νέας θητείας της ΕΕΔΑ - Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων της Εθνικής Επιτροπής

 

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Με την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της νέας σύνθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ξεκίνησαν οι εργασίες της 8ης θητείας της ΕΕΔΑ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής και ύστερα από μυστική ψηφοφορία, επανεξελέγησαν, για την περίοδο 2022-2026, ως Πρόεδρος της ΕΕΔΑ η Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Γαβουνέλη, ως Α΄Αντιπρόεδρος ο Δικηγόρος και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης και ως Β’ Αντιπρόεδρος η Δικηγόρος και Νομική Σύμβουλος της Γ.Σ.Ε.Ε. Έλλη Βαρχαλαμά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε απολογισμός των πεπραγμένων της προηγούμενης θητείας, ενώ παλιά και νέα μέλη της ΕΕΔΑ είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τη νέα περίοδο που ξεκινά για την Εθνική Επιτροπή. Στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα αποφασιστούν οι προτεραιότητες της Εθνικής Επιτροπής για τη νέα θητεία και θα εκλεγούν οι Προεδρεύοντες/Προεδρεύουσες των πέντε τμημάτων της ΕΕΔΑ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ν.4780/2021, για πρώτη φορά στη σύνθεση της ΕΕΔΑ μετέχουν εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, ενώ επίσης θα μετέχουν σε αυτή ως λειτουργικοί σύνδεσμοι και εκπρόσωποι όλων των Υπουργείων και των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή καθώς και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Το Δελτίο Τύπου της ΕΕΔΑ σε μορφή pdf

 

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.