Γυναίκες στην Πολιτική - Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων της ΕΕΔΑ

Αφίσα 1ης εκπαιδευτικής δράσης της ΕΕΔΑ για τις γυναίκες 2023

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας για θέματα προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, έχει, από την ίδρυσή της το 1998, στον κυρίως πυρήνα της αποστολής της την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος (άρθρο 12 (στ) και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα θέματα αυτά (άρθρο 12 (ι)) του ν. 4780/2021.

Ο φετινός δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για την «Ενδυνάμωση των γυναικών και την ουσιαστική ισότητα των φύλων» καλύπτει κρίσιμα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών και απευθύνονται τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και σε συγκεκριμένες ομάδες-στόχους. Η εκπροσώπηση γυναικών, oι οποίες κατάφεραν να σπάσουν τα στερεότυπα και να καταξιωθούν, στους χώρους της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, στην πολιτική ζωή  και εν γένει στη δημόσια σφαίρα μας εμπνέει, μας ενδυναμώνει και διευκολύνει τον δρόμο προς την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας, η οποία είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.

Πρόκειται για ανοιχτά σεμινάρια στο κοινό που προσελκύουν μεγάλο εύρος συμμετεχόντων/ουσών (όπως φοιτητές/τριες και επαγγελματίες – δικηγόροι, κοινωνικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί κ.ά.).

Η 1η  στη σειρά εκδήλωση/δράση της ΕΕΔΑ, έχει τίτλο «Γυναίκες στην πολιτική: Συμμετοχή στη διακυβέρνηση και τη λήψη αποφάσεων» και προγραμματίζεται να λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ώρα 4-6μμ., στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), Ακαδημίας 60, 106 79.  

Σε αυτή την  1η δράση μας θα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας:

-Την κυρία Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

-Την κυρία Μάγκυ Δούση, Υποψήφια Βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

-Την κυρία Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλεύτρια Λάρισας και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

-Την κυρία Μαρία Απατζίδη, Βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της ΕΕΔΑ.

Οι επόμενες δύο προγραμματισμένες δράσεις του συγκεκριμένου κύκλου πρόκειται να διεξαχθούν στον ίδιο χώρο (ΔΣΑ)  κατά το διάστημα Απριλίου-Μάϊου και αφορούν τις εξής θεματικές:

2η εκδήλωση/δράση : Η πορεία προς την ουσιαστική ισότητα των φύλων: Ο ρόλος του ελληνικού σχολείου

3η  εκδήλωση/δράση: Σεξισμός και παρενόχληση στον χώρο εργασίας: Μηχανισμοί καταγγελίας και ελέγχου

 

Σε όσες/ους παρακολουθήσουν και τις τρεις επιστημονικές εκδηλώσεις/δράσεις της ΕΕΔΑ

θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης

 

Περιμένουμε με χαρά να σας δούμε από κοντά!

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.