Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιχειρήσεις και Ανθρώπινα Δικαιώματα" στα γραφεία της ΕΕΔΑ

Ομαδική φωτογραφία των συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρήσεις και Ανθρώπινα Δικαιώματα» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΔΑ την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε το UN Global Compact Network Greece, συμμετείχαν 21 στελέχη μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη που το παρακολούθησαν να αποσαφηνίσουν πότε και πώς οι επιχειρήσεις επηρεάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και πώς αυτές ανταποκρίνονται στο σεβασμό των δικαιωμάτων, ευθυγραμμίζοντας την εταιρική τους στρατηγική με τις Κατευθυντήριες Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και την Ευρωπαϊκή Οδηγία σχετική με την εταιρική δέουσα επιμέλεια, για την προώθηση μιας βιώσιμης εταιρικής συμπεριφοράς στις αλυσίδες αξίας.
Από την πλευρά της ΕΕΔΑ στην εκπαίδευση συμμετείχε ως εισηγήτρια η Πρόεδρός της και Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Γαβουνέλη. Επίσης, έλαβαν μέρος οι επιστημονικές συνεργάτιδες της ΕΕΔΑ Κατερίνα Χαροκόπου και Αναστασία Χαλκιά.
Το UN Global Compact Network Greece είναι τοπικό δίκτυο της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων στον κόσμο, του Global Compact των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.). Σκοπός του είναι να ενσωματώσει την ειδική πρωτοβουλία “UN Global Compact” του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. καλώντας τις επιχειρήσεις να ευθυγραμμίσουν τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές τους με τις Δέκα Αρχές, που αφορούν τους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς, και να συμβάλλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).
Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.