"Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο"

Στην εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου "Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη, μίλησαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Γιάννης Τασόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ και Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος της εκστρατείας για την κλιματική αλλαγή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Στην εκπομπή έλαβε επίσης μέρος ο συνιδρυτής και αναλυτής πολιτικής του The Green Tank, Νίκος Μάντζαρης.

Ο Γιάννης Τασσόπουλος, μίλησε στην εκπομπή για το Σύνταγμα των Εξουσιών και για το Σύνταγμα των Δικαιωμάτων, το Κράτος Δικαίου και τις παρακολουθήσεις, καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκλημάτων παιδικής κακοποίησης και την τηλεοπτική δημοσιότητα.

Ο Νίκος Μάντζαρης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στο χρηματιστήριο ρύπων CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξήγησε τι σημαίνει η τιμολόγηση οριακής τιμής της κεντρικής ενέργειας το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και μίλησε για την ανάγκη να στηριχτούμε στις ΑΠΕ, παρόλη την κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος κλίματος – ενέργειας στην Greenpeace, αναφέρθηκε στην νέα καμπάνια της οργάνωσης με τίτλο: «Κοινή Τάση: δεν πάμε με το ρεύμα. Το παράγουμε».

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή από το Κανάλι της ΕΕΔΑ στο youtube:

  

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.