Συνάντηση της ΕΕΔΑ με το κλιμάκιο εκτέλεσης αποφάσεων του ΕΔΔΑ του Συμβουλίου της Ευρώπης

Φωτογραφία από τη συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΕΔΑ

Συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με το κλιμάκιο εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία της ΕΕΔΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣτΕ, ο επικεφαλής του κλιμακίου κος Christophe Poirel, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ, ο κος Νικόλαος Σιταρόπουλος (Head of Division), η κα Bojana Nikolin (Head of Section) και ο κος Γρηγόριος Αυδίκος, μέλος του Ν.Σ.Κ, υπηρετών με απόσπαση στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Αποφάσεων του ΕΔΔΑ. Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Μυρτώ Γερμάνη, Πάρεδρος του ΝΣΚ, υπηρετούσα με απόσπαση στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο και ο κ.Δημήτριος Καλόγηρος, Πάρεδρος του ΝΣΚ και επικεφαλής του Γραφείου Εκτέλεσης Αποφάσεων ΕΔΔΑ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Εκ μέρους της ΕΕΔΑ στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Μαρία Γαβουνέλη, το μέλος κα Μαρία - Ανδριανή Κωστοπούλου και οι επιστημονικές συνεργάτιδες κ.κ. Εύα Τζαβαλά και Αναστασία Χαλκιά.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, την πρόβλεψη σχετικής αποτελεσματικής προσφυγής (ένδικου βοηθήματος) καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Δείτε τη σχετική αναφορά στο site του Συμβουλίου της Ευρώπης:

Mission to Greece focuses on prison conditions and freedom of association

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.