Συμμετοχή της ΕΕΔΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του UN Global Compact Network Greece (UNGCNG) “Business and Human Rights Accelerator”

Logo του Business and Human Rights Accelerator

Συμμετοχή της ΕΕΔΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του UN Global Compact Network Greece (UNGCNG)

“Business and Human Rights Accelerator”

 

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) συμμετείχε για δύο συνεχόμενα έτη (2023 & 2024) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Business & Human Rights Accelerator”, που διοργανώνεται από το  Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου των Η.Ε. για την εταιρική βιωσιμότητα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες διαφόρων μεγεθών (μεγάλες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και από διαφορετικούς τομείς, με στελέχη επιχειρήσεων να παρακολουθούν τις συνεδρίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, όπως η Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι Προμήθειες/Εφοδιαστική Αλυσίδα, οι Ανθρώπινοι Πόροι και η Συμμόρφωση.

Η Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της ΕΕΔΑ και καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι η κύρια ομιλήτρια και συντονίστρια του προγράμματος. Το πρόγραμμα παρέχει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες μια πλήρη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορεί να επηρεάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία για να ευθυγραμμίσουν αποτελεσματικά τις στρατηγικές και τις λειτουργίες τους με τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η ευθυγράμμιση καθοδηγείται από τις Δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ στοχεύει επίσης στην προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Η στενή συνεργασία μεταξύ του UNGCNG και της ΕΕΔΑ αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή τους στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.