Μαριά Κουτρουμπή

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

      Η Μαρία Κουτρουμπή είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (2014) και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (2015).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Από το 2008 είναι εταίρος της «Ν. Κουτρουμπής Ν. Δημητρολόπουλος Μ. Κουτρουμπή Δικηγορική Εταιρεία». Δικηγορεί από το 1996 και έχει πλούσια δικαστηριακή και συμβουλευτική εμπειρία σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, με έμφαση στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και εταιρείες, ιδιαίτερα στο δίκαιο των ακινήτων, στο δίκαιο των συμβάσεων και το εμπορικό δίκαιο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στο δίκαιο των ακινήτων, με εκπροσώπηση εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών σε συναλλαγές που αφορούν τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα, συνδυάζοντας παροχή υπηρεσιών ευρέως φάσματος δηλ. νομικών, φορολογικών, Κτηματολογίου κλπ.

ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M. στο Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol Μεγάλης Βρετανίας (1995). Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το  Υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2014 και περιλαμβάνεται στον Δημόσιο κατάλογο των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Α.Μ.227). Έχει περαιτέρω εξειδικευθεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαμεσολάβησης Πειραιά (2014), έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από το «International Mediation Consulting» (2015), είναι Διαπιστευµένη Διαµεσολαβήτρια Διεθνούς Ηλεκτρονικής Διαµεσολάβησης (online mediator) από το ADR, δηλ. της εξ αποστάσεως διαμεσολάβησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (2021). Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στις Διαπραγματεύσεις και είναι Πιστοποιημένη Διαπραγματεύτρια του Academy of Professional Negotiators (2022).

Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά. Eίναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών (20 και 18 ετών) και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1989).

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.