ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ

Εργάζεται ως γεωπόνος στο ΥΠΑΑΤ (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), από το 2002 έως σήμερα, με αντικείμενο εργασίας τη Βιολογική Γεωργία. Έχει συμμετάσχει ως Εθνική εκπρόσωπος σε Ομάδες Εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε για την ποιότητα τροφίμων, για τη Βιολογική Γεωργία και τους Κανονισμούς, συμμετοχή στη Μόνιμη Κανονιστική Επιτροπή για τη Βιολογική Γεωργία της Ε.Ε, σε διεθνείς συναντήσεις (FAO-UNCTAD κλπ).

Είναι Δρ. Μοριακής Βιολογικής Φυτών, με διδακτορικό τίτλο από το ΕΚΠΑ (υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών) και πτυχιούχος του ΓΠΑ.
Ξένες γλώσσες: γαλλικά (απόφοιτος Ουρσουλινών) και αγγλικά.

Είναι συνδικαλίστρια, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων), μέλος των ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων), ΠΕΓΔΥ (Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων) και του Ενιαίου συλλόγου εργαζομένων στο Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής.
Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) με ειδική ευθύνη α) για την αντιρατσιστική πολιτική και δράση στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς και β) για την οργάνωση των γυναικείων και φεμινιστικών διεκδικήσεων ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση των γυναικών στους εργασιακούς χώρους και τα συνδικάτα.

Είναι ενεργό μέλος της γυναικείας Συνέλευσης 8ης Μάρτη και της Αντισεξιστικής Ομάδας ΔΕΑ.

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.