Η ΕΕΔΑ στο 3ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε νομική και κοινωνική αναζήτηση
Το Κέντρο του ΑΠΘ για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝΟΠ) και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οργανώνουν το 3ο ετήσιο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, που είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.
Σκοπός της διήμερης δημόσιας εκδήλωσης είναι να θέσει σε δημόσια συζήτηση την κατάσταση των ανθρώπων με αναπηρία μέσα στην κοινωνία και στο νομικό εποικοδόμημα. Η ζωή και η τύχη των πολιτών αυτών βρίσκεται στα χέρια τους και αναζητούν, πάντα πειστικά και τεκμηριωμένα, συχνά όμως εναγώνια, τη στήριξη της κοινότητας και της Πολιτείας. Στόχος της δημόσιας αυτής συζήτησης είναι να αναδείξει το σύμπαν των ανθρώπων με αναπηρία ως μια δυναμική κατάσταση, ικανή να εξαλείψει τις αστάθειες, τις ασυμμετρίες, τις δομές και τις συμπεριφορές που παράγουν ανισότητα και αποκλεισμό.
Από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) στο Φόρουμ συμμετέχουν η Πρόεδρος της ΕΕΔΑ και Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Γαβουνέλη, η Β' Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ και Νομική Σύμβουλος της ΓΣΕΕ Έλλη Βαρχαλαμά, το μέλος της ΕΕΔΑ και Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, το μέλος της ΕΕΔΑ και Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος και η Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΕΕΔΑ Κατερίνα Χαροκόπου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο κτίριο της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και διαδικτυακά μέσω Live Streaming:
https://authgr.zoom.us/j/92549701433?pwd=ZEdOUEZ1a0ptV3VWem9qRFk5ejBPUT09
Με χαρά θα υποδεχτούμε στη Νομική Σχολή όσες και όσους θελήσουν να μετάσχουν με φυσική παρουσία, με τήρηση του νομοθετημένου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα