Η ΕΕΔΑ στο 2ο εκπαιδευτικό εργαστήριο του Roma Political School 2022

Η επιστημονική συνεργάτης της ΕΕΔΑ Κ.Χαροκόπου  μιλά στο 2o εργαστήριο του Roma Political School 2022

Στο 2ο εκπαιδευτικό Εργαστήριο του Roma Political School 2022 συμμετείχε η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου​ (ΕΕΔΑ) την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Ρομά και Ταξιδιώτες (Council of Europe Strategic Action Plan for Roma and Traveller Inclusion 2020-2025, Priority 5.2. Support democratic governance and promote public trust and accountability).

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης".

Την 1η ημέρα η Κατερίνα Χαροκόπου, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου​ έκανε την εναρκτήρια παρουσίαση με τίτλο "Ο ρόλος της ΕΕΔΑ στην προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά στην Ελλάδα".

 

Σκοπός του RPS, είναι να προωθήσει την ενεργό πολιτική συμμετοχή των Ρομά, φέρνοντάς τους πιο κοντά σε τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων, προωθώντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή τους και την αλληλεπίδρασή τους με τη δημόσια διοίκηση, καθώς και την ενεργή παρουσία τους στη δημόσια σφαίρα.

 

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.