Μπορείς να διακρίνεις τις διακρίσεις; Λάβε μέρος στην πανελλαδική έρευνα του προγράμματος ECOSYSTEM

Αφίσα της έρευνας "Μπορείς να διακρίνεις τις διακρίσεις"

Στάσεις και εμπειρίες των πολιτών σχετικά με τις διακρίσεις και τα στερεότυπα

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην έρευνα ‘Στάσεις και εμπειρίες των πολιτών σχετικά με τις διακρίσεις και τα στερεότυπα’. Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση των αντιλήψεων και των εμπειριών των πολιτών σχετικά με τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, και τις συνέπειες που έχουν στους ανθρώπους που τα βιώνουν. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Λάβετε μέρος στην έρευνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kmop.limequery.com/653424?lang=el 

Αυτή η έρευνα είναι ανώνυμη και η διεύθυνση IP θα είναι προστατευμένη και μη ανιχνεύσιμη. Δεν χρειάζεται να εισάγετε το όνομά σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Οι απαντήσεις θα καταχωρηθούν με έναν τυχαίο κωδικό για τον διαχωρισμό τους από τις απαντήσεις άλλων συμμετεχόντων ατόμων. Η έρευνα έχει αναπτυχθεί με τα ισχύοντα πρωτόκολλα δεοντολογίας.  Ελπίζουμε ότι θα αισθανθείτε άνετα απαντώντας με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις.

Η συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου θα διαρκέσει 10-15 λεπτά.

 

Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ECOSYSTEM Strengthening Public Authorities’ Capacity to Respond to Intersectional

Discrimination through Multi-Agency Coalitionsτο οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας. Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του 2ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και να ενισχύσει την ικανότητα των εθνικών αρχών στην Ελλάδα όσον αφορά την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και των πολλαπλών και διατομεακών διακρίσεων. Μέσω μιας συμμετοχικής, διεπιστημονικής και διυπηρεσιακής προσέγγισης, το έργο επιδιώκει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων αρχών και της κοινωνίας των πολιτών εστιάζοντας σε τρεις αλληλένδετους πυλώνες: α) στην ενίσχυση της πρόσβασης των θυμάτων σε πληροφορίες και υπηρεσίες υποστήριξης μέσω μιας σχετικής πλατφόρμας, β) στη βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και των επαγγελματιών πρώτης γραμμής στην αναγνώριση και παροχή υποστήριξης σε θύματα εγκλημάτων μίσους, και γ) στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των πολιτών μέσω μιας Εθνικής Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης, εστιάζοντας στις θεματικές του έργου.

Για γενικές ερωτήσεις και σχόλια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

 

 

 

Copyright © 2022 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.